اتاق هواساز
اتاق هواسازAir conditioning room: اتاق هواساز یکی از تجهیزات ضروری در اتاق تمیز می باشد. اتاق تمیز مکانی است که از هر گونه آلودگی و میکروب باید در امان باشد. تهویه مطبوع توسط اتاق هواساز در اتاق تمیز تامین می گردد. در این مقاله با اتاق هواساز و اتاق تمیز و استاندارد سازی آن آشنا خواهید شد با ما همراه باشید.
اتاق هواساز چیست؟
برای مکان هایی با تردد بالا و سر پوشیده از اتاق هوا ساز استفاده می شود. همانطور که از نامش مشخص است وظیفه ی تهویه هوا را بر عهده دارد. اتاق هواساز دما و رطوبت و فشار اتاق تمیز را کنترل می کند. هواساز در مسیر قرار گیری چیلر و کانال هوا قرار داده می شود. دستگاه های تهویه هوا از مهمترین تجهیزات اتاق هواساز می باشد. و هوای تازه و تمیز را در محیط فراهم می کنند.در این اتاق تهویه هوای مطبوع و تامین اکسیژن کافی برای اتاق تمیز صورت می گیرد.
بدنبال بهترین روش برای سرمایش اتاق سرور هستید،این مقاله را مطالعه فرمایید:
کاربرد اتاق هواساز:
اتاق هواساز در سازمان های مختلف کاربرد دارد مانند:
- بیمارستان و مراکز درمانی.
- تالار های پذیرایی و رستوران ها.
- فروشگاه های زنجیره ای.
- سالن های سمینار و اجتماعات.
- آزمایشگاه های بزرگ.
- اتاق عمل.
- داروسازی.
- بسته بندی.
- الکترونیک و میکرو الکترونیک.
- آرایشی و بهداشتی.
- غذایی.
- خودروسازی.
- نظامی.
- شیمیایی.
مزایای اتاق هواساز:
اتاق هوا ساز نوسانات مربوط به اختلاف فشار در اتاق تمیز را کنترل می کند. دما و رطوبت نسبی اتاق را متعادل می سازد. تغییرات ناشی از تعویض هوا را در اتاق تمیز کنترل می نماید.
انواع هواساز اتاق تمیز:
اتاق هواساز برای اتاق تمیز بسیار اهمیت دارد. هوا ساز در دو نوع موجود می باشد.تفاوت این دو مدل در نوع و میزان تمیزی هوا می باشد.
- هواساز هایژنیک :
در مراکز و سازمان های مهم مورد استفاده قرار می گیرد مانند:مراکز درمانی، بهداشتی و بیمارستانها و مراکز تولیدی مهمترین و اصلی ترین سیستم تصفیه هوا در اتاق تمیز می باشد که بسیار شبیه به هوا ساز معمولی می باشد. با این تفاوت که پاکسازی هوا از هر آلودگی را تا 99.99 درصد انجام می دهد. از هوا ساز هایژنیک در خط تولید لوازم پزشکی و دارو سازی بسیار استفاده می شود. این اتاق در سالن های بزرگ حجم هوای تهویه شده را وارد می کند. به هر اندازه هواساز با کیفیت باشد کیفیت کار در اتاق های عمل نیز بالاتر می رود.
- هوا ساز غیر هایژنیک:
این نوع هواساز معمولا برای ساختمان های تجاری و صنعتی کاربرد دارد. تفاوت آن در میزان کنترل آلاینده ها و دما و رطوبت کمتری برخوردار می باشد.
طراحی و نصب هواساز:
برای طراحی و اجرای اتاق هواساز ابتدا اتاقک هوا ساز را در محل قرار می دهند. بعد فیلتر و کویل ها را نصب می کنند. و در آخر باکس فن هوا ساز نصب می گردد. اجزا و چیدمان هواساز با توجه به محل نصب و کاربرد آن متفاوت می باشد.
ساختار هواساز:
هواساز (Air Handling Unit) که مخفف آن AHU است. و از اجزای زیر تشکیل شده است :
- کانال تغذیه کننده: هوا را از بیرون وارد دستگاه می کند. و هوای داخل مکان رو با مکش به بیرون می فرستند.
- فن: جابجایی هوا در سیستم را بر عهده دارد. در خانه، آشپزخانه و سرویس بهداشتی و..مشابه این محصول وجود دارد. در هواساز بسته به نوع کاربری به صورت فن یا مکش،یا هر دو در نظر گرفته می شود.
- فیلتر: فیلتراسیون به منظور حفظ سلامت افراد و ایجاد محیطی تمیز است. و باعث فراهم شدن فضایی عاری از آلودگی میکروبی برای آزمایشگاه و مکان های مشابه استفاده می شود.
کویل های سرمایشی و گرمایشی:
سیالی با قابلیت جذب و دفع حرارت دارند.و با چیلر و بولیر در ارتباط است.
چیلر و بویلر: که آب سرد، بخار، آب گرم و غیر..در آنها وجود دارد و با لوله هایی به کویل ها وصل می شود.
انواع فیلتر هواساز:
- فیلتر کیسه ای.
- فلزی.
- هپا.
- فایبرگلاس.
- تخت چین خورده
ابعاد اتاق هواساز:
ابعاد اتاق هواساز بسته به مقدار هوایی دارد که برای محیط مورد نیاز می باشد. باید دستگاه های هواساز را متناسب با ظرفیت هوادهی تغذیه مشخص کنید. و با توجه به تعداد دستگاه ها ابعاد اتاق را تعیین کنید. به طور معمول اتاق هوا ساز در حیاط و پشت بام قرار دارد. ولی اگر در ساختمان قرار بگیرد باید در طبقه ی پایین باشد. میزان ظرفیت هواساز را با توجه به هوای تهویه شده و توزیع آن اندازه گیری می کنند. جهت انجام این اندازه گیری از واحد حجمی یا فوت مکعب بر دقیقه استفاده می شود. یعنی اگر یک فضا به ابعاد ۱۰×۱۰×۱۰=۱۰۰۰ فوت مکعب و یک هواساز با ظرفیت ۵۰۰ CFM وجود داشته باشد مدت زمان مورد نیاز برای تهویه تمام هوای موجود در اتاق با هوای تهویه شده توسط هواساز 2 دقیقه خواهد بود.
هواساز بیمارستان:
استفاده از هوا ساز در مراکز درمانی و بهداشتی برای پرسنل و بیماربسیار پر اهمیت می باشد. این سیستم حجم زیادی هوای بدون آلودگی و تمیز را برای محل تامین می کند.با توجه به ظرفیت هواساز برای تهویه هوا قیمت آن مشخص می شود. با استفاده از سیستم هوا ساز برای بیمارستان از انتشار و گشترش عفونت ها و میکروب های بیماری زا جلوگیری می کنند. مدل های مختلف هوا ساز در بیمارستان به روش کانال کشی ها مختلفی قابل نصب می باشد. برای ایجاد یک محیط سالم . رضایت بخش در بیمارستان طراحی اتاق هواساز الزامی است.
مزایای هواساز در بیمارستان:
- تهویه بهینه هوا و ساخت هوای باکیفیت
- ضمانت در تولید هوا با سطح بالای بهداشتی
- حذف باکتری ها با حداکثر
- دسترسی آسان به قطعات مورد نیاز
- سازگاری با معیارهای طراحی زیست محیطی
- کنترل شرایط آب و هوایی مانند دما و رطوبت در بخش های مختلف
- متناسب با فضاهای مختلف بیمارستان
- کاهش هزینه ها در طول سال
- برای طراحی هواساز بالاترین سطح استانداردها در نظر گرفته شده
- مدیریت و کنترل مصرف انرژی در بیمارستانو مراکز درمانی
- دارا بودن فیلترهای بهداشتی
- تامین سیستم سرمایش و گرمایش مراکز
- آلودگی صوتی ایجاد نمی کند
- کمک به خروج بوی نامطبوع محیط
- به صورتی شبانه روزی قادر به کار می باشد.
اتاق ایزوله بیمارستان:
در محیط بیمارستان یکی از مکان هایی که حتما نیاز به هوا ساز دارد اتاق ایزوله است که نام دیگر آن اتاق قرنطینه می باشد. این محیط با اتاق بیمار عادی بسیار فرق دارد. در اتاق قرنطینه بیمار عفونی و یا بیمارانی ناقل بیماری های مسری و پر خطر بستری می شوند. به همین علت دستگاه هواساز قوی و پر قدرت برای این محل طراحی می کنند.
هواساز اتاق عمل:
با توجه به اهمیت ویژه اتاق عمل استفاده از سیستم هواساز با قدرت بالا در اولویت کار می باشد.هوا ساز اتاق عمل را با توجه ابعاد، میزان رفت و آمد، وسایل موجود در اتاق، تعداد عمل های جراحی و … درنظر می گیرند. این محیط باید عاری از هر نوع میکروب باشد تا سلامت بیمارن به خطر نیوفتد.
استاندارد سازی اتاق هواساز:
- سقف کاذب اتاق هواساز
- کف کاذب اتاق هواساز
- درب اتاق تمیز هم باد
- درب اتاق تمیز غیر هم باد
- پنجره اتاق تمیز
- به دلیل اهمیت این مکان برای سازمان ها استاندارد سازی این اتاق در اولویت قرار دارد
کف کاذب برای اتاق هواساز
وجود دستگاه ها و تجهیزات زیاد در این اتاق لازم است با تجهیزات مدرن و مطابق با استاندارد این مکان را ایمن سازیم. حجم کابل ها و سیم ها و تاسیسات در این اتاق باید نظم و ترتیب رعایت شود تا از بروز خطر و مشکلات جلوگیری شود.
با نصب کف کاذب مناسب در این مکان می توان به راحتی فضا را ایمن سازی نمود. کف کاذب سراوینل با مشخصه آنتی استاتیک بودن عایق و نارسانا می باشد. این محصول مناسب برای اتاق سرور، اتاق برق، اتاق کنترل و اتاق هوا ساز و .. می باشد. پایه های کف کاذب سراوینل قابلیت تنظیم ارتفاع و رگلاژ دارند.
و به راحتی فضای مناسب برای عبور تجهیزات را فراهم می کنند. این محصول ضد رطوبت می باشد و در تمام نقاط آب و هوایی قابل نصب می باشد. کف کاذب سراوینل مقاوم در برابر مواد شوینده اسیدی می باشد و به راحتی قابل شستشو است. این مدل کف کاذب مقاوم در برابر فشار نقطه ای و گسترده بالا می باشد.
درب این اتاق را متناسب با ساختمان مورد نظرمان انتخاب می کنیم. می توان از درب گالوانیزه استفاده نمود که فلز فولادی است و با لایه فلز روی پوشیده شده است. گالوانیزه دچار زنگ زدگی و خوردگی نمی شود. می توان با عایق کاری درب مناسبی را طراحی و نصب نمود.
ساختار کف کاذب:
- پنل.
- استیرینگر.
- پایه.
- کفشک یا کلاهک.
- میله رابط.
- پیچ و مهره.
- نوار دور.
جهت استاندارد سازی اتاق هوا ساز با ما تماس بگیرید. با لبخند پاسخگوی شما هستیم.
ثبت ديدگاه