یو پی اس (UPS) اتاق سرور

یو پی اس اتاق سرور server room ups: مراکز داده همیشه به برق اضطراری نیاز دارند. زیرا بقای عمر اتاق سرور و مراکز داده وابسته به جریان الکتریسیته می باشد. عملکرد تجهیزات اتاق سرور با نوسانات و قطع ناگهانی برق قطع، و یا موجب خرابی آنها می شود. این فضا نیازمند برق به صورت 24 ساعته و تمام وقت می باشد. سیستم UPS الکتریسیته مورد نیاز تجهیزات را به برق مصرفی تبدیل و زمان قطع برق نیاز آنها را تامین می کند. با مطالعه این مقاله با UPS اتاق سرور آشنا شوید  و در این صفحه به  کف کاذب اتاق یو پی اس لینک داده خواهید شد و می توانید در مورد اتاق سرور نیز بیشتر مطالعه کنید، با ما همراه باشید.

ups

استاندارد اتاق باتری

اتاق UPS چیست؟

اتاق UPS به مکانی اطلاق می شود که بمنظور نگهداری 24 ساعته تجهیزات UPS  شامل کابین باطری،دستگاه کنترل و مدیریت UPS در آن نگهداری می شود.این اتاق شامل استانداردهایی است که ایمنی در برابر حریق،انفجار و حتی پاشش اسید را پوشش می دهد.

UPS اتاق سرور چیست؟

UPS مخفف عبارت Power Supply Uninterruptible و به معنی منبع تغذیه بدون توقف است. دستگاهی الکترونیکی که در تغذیه تجهیزات مراکزی چون دیتاسنتر، اتاق سرور نقش مهمی دارد. این دستگاه ما بین برق شهری و تجهیزات الکتریکی  قرار می گیرد. و هر زمان برق شهری قطع شود، برق تجهیزات و سیستم ها را با کمک باتری تامین می کند. بعد از وصل برق، جریان الکتریکی مورد نیاز تجهیزات مجدد از طریق برق شهر تامین می گردد. و باز باتری ها شروع به شارژ شدن می کنند. تا مجدد برای مواقع ضروری به کار گرفته شوند. این دستگاه ها غیر از تامین برق باعث تنظیم و تثبیت برق شهری می شوند. و از دستگاه ها و تجهیزات محافظت می کنند.هنگام راه انداری یو پی اس اتاق سرور نکات مربوط به الکتریسته ساکن را حتما در نظر بگیرید.

انواع UPS بر اساس فاز برق مصرفی

یو پی اس تک فاز:

از قدرتمند ترین سیستم UPS در جهان می باشد. با توجه به اصول استاندار و طول عمر بالا، قادر است مصرف کننده را تغذیه کند. به دلیل راندمان بالا باعث کاهش هزینه و صرفه جویی در انرژی می شود. بیشتر سیستم های تک فاز با باتری سرب نصب می شوند. در محیط هایی با دستگاه و سخت افزار کوچک مانند سیستم امنیتی منازل، سوییچ و… به کار می رود. در فضایی که برق مصرفی آنها کمتر از 20کیلو ولت باشد نیز مورد استفاده می باشند. کار سیستم تک فاز با جریان متناوب و به صورت سینوسی است. در سیستم یو پی اس تنها دو سیم هادی و خنثی وجود دارد که مدار تکمیل می کند. نحوه سیم کشی و نصب آن آسان و نیازمند تخصص نمی باشد. برخی از سرور ها و سوویچ ها به صورت تک فاز عمل می کنند. یو پی اس اتاق سرور.

UPS سه فاز:

این سیستم ها ترکیبی از سه فاز جریان متناوب را دریافت می کند. و حداقل از  4 سیم سه نوع هادی و یک خنثی تشکیل شده است. در ساختار هر کدام  فاز جدا و در فاصله 120 درجه تشکیل شده است.سیستم UPS سه فاز،  به گونه ای طراحی شده که باتری توسط برق شهری شارژ می شود. کابل کشی سیستم سه فاز، نیازمند دقت بالا، و پیمانکار برق می باشد. وظیفه این شبکه تامین برق اضطراری سامانه الکتریکی و مجهز به باتری قوی است. برای کاربری های بزرگ که نیازمند جریان بالا هستند مانند: صنایع برق، پاساژها، مراکز داده و غیره استفاده می شود. این سیستم برای ذخیره برق به دلیل نوسانات ناپایدار بدون ایجاد اختلال بسیار مناسب است.یو پی اس اتاق سرور.

انواع UPS از نظر فناوری:

  • UPS آنلاین:

سیستم یو پی اس آنلاین پر کاربرد ترین نوع یو پی اس می باشد. تقریبا برای تمام مصارف الکتریسیته ذخیره شده مناسب است. در صورت وصل برق شهری UPS آنلاین، باتری را تغذیه و انرژی آن را تامین می کند. در این هنگام انرژی اینورتر توسط DC کوچک تغذیه می شود. زمانی که برق قطع می شود این انرژی را باتری فراهم می کند.سیستم UPS نویزهای برق شهری را با یک سو کردن باتری ایجاد می کند. به دلیل نوع چیدمان مدار، UPS آنلاین نیازمند بورد خاصی نیست و در مصارف عادی توان کاربرد دارد. یو پی اس آنلاین با حذف نویز ها، جریان را یکنواخت  به سرور می رساند. شوک ها و نوسانات به سخت افزار های سرور آسیب جدی و پر هزینه ای  وارد می کند.

  • لاین اینتراکتیو:

در لاین ینتراکتیو ارتباط  بین ورودی و خروج با اتوترانسفورمور برقرار است. و قابلیت تنظیم دامنه ولتاژ را دارد. در این حالت باتری در حال شارژ شدن می باشد. زمان قطع برق باتری بار ها را بوسیله اینوتر تغذیه می کند. یو پی اس اتاق سرور. در لاین اینتراکتیو با ثابت شدن ولتاژ ورودی، برق به خروجی سیستم انتقال می یابد.اشکالات شبکه در این سیستم با کاهش ولتاژ به بار وارد  می شود. به همین دلیل برای دستگاه های حساس از این این سیستم استفاده نکنید. یو پی اس اتاق سرور.

  •  آفلاین UPS

آنلاین و آفلاین بودن UPS با توجه به وضعیت عمومی مبدل نام گذاری شده است. با قطع برق یو پی اس آفلاین با عملکرد مشابهی به سیستم اینتراکتیو باعث تغذیه تجهیزات می شود. این دستگاه مستقیم با برق شهر در ارتباط می باشد. با قطع برق یو پی اس آفلاین فعال و الکتریسیته مورد نیاز تجهیزات را تامین می کند. قدرت حفاظتی UPS آفلاین بسیار بالا است. این مدل در کامپیوتر شخصی، دزدگیر، دستگاه خود پرداز کارایی دارد. یو پی اس اتاق سرور.

اجزای تشکیل دهنده UPS

  • باتری UPS:یکی از قطعات حساس در سیستم یو پی اس می باشد. که وظیفه ذخیره برق در خود و ارائه آن در زمان نیاز را دارد. به دلیل اهمیت آن به قلب سیستم یو پی اس تشبیه شده است. باتری، سیستم الکترو شیمیایی می باشد. برای شارژ تجهیزات، انرژی را به صورت شیمیایی ذخیره و برای تغذیه به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. با توجه به نیاز دستگاه UPS ممکن است محل قرار گرفتن باتری داخل یا خارج باشد. نوع باتری بسته به پشتیبانی و کاری که انجام می دهد متفاوت می باشد. اندازه باتری با انرژی ذخیره شده در باتری متناسب است. باتری های یو پی اس از نوع مخصوص سربی اسیدی با دریچه تنظیم شده می باشند.
  • شارژرUPS: شارژر از دیگر اجزای سیستم UPS می باشد. که وظیفه فراهم نمودن جریان ولتاژ باتری را دارد. میزان کیفیت شارژر با افزایش راندمان باتری ارتباط دارد.
  • مبدل (اینورتر)UPS: مبدل یا اینوتر وظیفه دارد، انرژی باتری را به جریان متناوب تبدیل کند. در صورت قطع برق با متناوب شدن الکتریسیته، جریان مورد نیاز تجهیزات فراهم می شود.
  • کلید بای پس و کلید قطع و وصل: با غیر فعال شدن UPS مدار بای پس از خط های مهم دفاعی حفاظت می کند. کلید بای پس به صورت اتوماتیک روی مدار بسته می شود.  و به جریان اجازه انتقال روی مبدل ها و باتری را می دهد. در صورتی که اجزای داخلی UPS متوقف شوند. کلید بای پس ها به سیستم های مهم اجازه ادامه فعالیت می دهد. یو پی اس اتاق سرور.

باتری مناسب UPS:

برای انتخاب نوع باتری باید شرایط محیطی مانند دما، رطوبت و… را در نظر گرفت. در انتخاب باتری به عمر آن، دمای عملکرد، زمان شارژ، زمان برق دهی توجه کنید. با محاسبه مدت زمان توان بازدهی ظرفیت باتری را به دست آورید. انواع باتری سرب اسید، نیکل کادمیم، لیتیوم یون می باشد. بهترین نوع باتری UPS سرب است که در دو نوع تر و خشک یا سیلد اسید تولید می شود. عمر مفید باتری سرب به 5تا 10 سال می باشد. از این باتری در سازمان های اداری و صنعتی استفاده می کنند. باتری نیکل کادمیم نسبت باتری سیلد اسید تکنولوژی بالاتری دارد. از ترکیب نیکل کادمیوم، مایع بازی الکترولیت پتاسیوم و فلز نیکل ساخته می شود. از ویژگی های باتری نیکل کادمیوم شارژ با سرعت بالا است. باتری لیتیوم یون با بر طرف کردن مشکلات کاتدی مورد طرفدار بسیاری از افراد است. طول عمر بالایی دارند و قادر به تولید 200 کیلو وات برای چند دقیقه می باشد. در جنبه های غیر فناوری نقش مهمی دارد. یو پی اس اتاق سرور.

نگهداری سیستم UPS :

سیستم ups از وارد شدن خسارت به مرکز جلوگیری می کند. در صورتی که تعمیر و نگهداری سیستم یو پی اس  به صورت دوره ای انجام شود، باعث افزایش عمر باتری می شود. بازرسی اصلی روی سیستم های کوچک حداقل سالی یک بار و سیستم متوسط سالی دوبار انجام شود. سرویس به موقع در افزایش مدت زمان عمر UPS نیز تاثیر گذار است. لازم به ذکر است که سرویس دوره ای تنها عامل در افزایش عمر سیستم یو پی اس نمی باشد.

انتخاب یو پی اس مناسب:

توان خروجی منبع تغذیه بر اساس کیلو ولت آمپر KVA تعیین می گردد. به طوری که باید برق مصرفی تجهیزات را به دست آورد. برای به دست آوردن میزان مصرف آنها می توان از روی پلاک دستگاه ها یا کاتالوگ استفاده نمود. در محاسبه توان دستگاه ها امکان دارد به توان نامی نرسید در این صورت می توان با  انتخاب ظرفیت بالاتر اطمینان بیشتری داشته باشید.  30 درصد بالاتر از توان مصرفی برای انتخاب یو پی اس  مناسب است. شرکت نوآوران کیان ارتباط پایدار آماده پاسخگویی به سوالات شما در خصوص یو پی اس اتاق سرور می باشد. جهت مشاوره با ما تماس بگیرید. با لبخند پاسخگوی شما هستیم. یو پی اس اتاق سرور.

سرور چیست؟

سرور کامپیوتری همیشه روشن است که با ارائه خدمات به فعالیت خود را ادامه می دهد. در زبان فارسی سرور به معنی خدمات دهنده یا سرویس دهنده می باشد. سرور در واقع رایانه ای متصل به شبکه می باشد. که اطلاعات را ذخیره و در دسترس سایر کاربران سازمان قرار می دهد. دریافت و ارسال ایمیل، برنامه حسابداری و… از خدمات سرور می باشد. استفاده از سیستم UPS در اتاق سرور در تامین برق مورد نیاز سرور کاربرد دارد. یو پی اس اتاق سرور

اتاق سرور

اتاق سرور محل نگهداری سرور، روتر، سوییچ و سایر تجهیزات مرتبط می باشد. این اتاق بسیار حساس می باشد و در مراکز و با توجه به شرایط محیطی متفاوت می باشند. این اتاق برای حفظ سلامت سرور ها و تجهیزات بنا می می شود. اهمیت این محل به دلیل نگهداری اطلاعاتی است که در دیتا ها پایش و نگهداری می شود.یو پی اس اتاق سرور.

در صورتی که کوچک ترین مشکلی در آن ایجاد شود ممکن است کل سازمان خسارت ببیند. چنین فضای مهمی با این سطح از تجهیزات و دستگاه ها نیازمند استاندارد سازی می باشد. جهت استاندارد سازی اتاق سرور استفاده از کف کاذب ضروری می باشد. وجود حجم زیادی کابل و تجهیزات با ولتاژ بالای جریان الکتریکی ضرورت عایق سازی کف اتاق سرور را بیشتر می کند. تا با خیال آسوده افراد و تجهیزات در امان باشند. با نصب کف کاذب علاوه بر ایجاد فضای مناسب در زیر پنل ها می توان اتاق را ایمن سازی نمود. کف کاذب سراوینل با مشخصه آنتی استاتیک بودن عایق و نارسانا می باشد. این محصول مقاوم در برابر حرارت و دمای بالا می باشد و ضد حریق است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد کف کاذب  کلیک کنید. یو پی اس اتاق سرور.

مدلهای کف کاذب

  • سراوینل.
  • شیشه.
  • چوبی.
  • فولادی تو پر و تو خالی.
  • موکت.
  • سنگی.
  • سرامیکی.
  • چمن.
  • آلومینیومی.

ساختار کف کاذب اتاق UPS

  • پنل کف کاذب: یکی از اجزای اصلی کف کاذب محسوب می شود که با تنوع زیاد موجود می باشد. رویه نهایی پنل با توجه نوع کاربرد و محل نصب انتخاب می گردد. این قطعه در ابعاد 60*60 تولید و به راحتی جابجا و حمل می شود.
  • استیرینگر: قوطی هایی هستند که با استفاده از فولاد آبکاری شده تولید می گردند. استیرینگر جهت تثبیت پنل استفاده می شود.
  • پایه کف کاذب: با استفاده از پایه در سازه کف کاذب می توان ارتفاع مورد نیاز را ایجاد نمود. پایه ها فضای مناسبی در زیر پنل برای عبور تجهیزات و تاسیسات به وجود می آورد.
  • کلاهک کف کاذب: بالاترین قسمت پایه کلاهک می باشد که موجب قرار گیری پنل روی خود می شود.
  • کفشک: پایین ترین جزء پایه است که به پایه متصل می شود.

انواع سرور

سرور تحت شبکه: 

زمانی که سروری تحت شبکه باشد تنها در دسترس کامپیوترهای همان شبکه قرار می گیرد. به عبارتی کامپیوتر های محدودی هستند که در اختیار سرور می باشند و نیاز آنها را بر طرف می کنند.

سرور تحت وب:

  • سرور تحت وب با پاسخ به صفحات یا فایل های HTML فعالیت می کند.
  • File server
  • Database server
  • Application server
  • DNS Server

یو پی اس اتاق سرور.