کف کاذب اتاق MCC

کف کاذب اتاق MCC (MCC room raised floor):همگام با پیشرفت تکنولوژی نیاز به برق در صنایع مختلف افزایش یافته است . اتاق MCC یا اتاق کنترل موتور به دلیل وجود تجهیزات و کابلها ی زیاد باید با استفاده از تجهیزات ساختمانی مدرن ایمن سازی گردد. استفاده از کف کاذب اتاق MCC یکی از روش های راجع برای استاندارد سازی می باشد در این مقاله شما را با انواع کف کاذب اتاق MCC آشنا می کنیم.

حجم زیادی از  کابل ها  و سیم ها در اتاق وجود دارند. برای کابل کشی در فضای اتاق نیاز دارید از کف کاذب استفاده کنید. برای آراستگی محیط این قبیل تجهیزات را زیر کف کاذب قرار می گیرند. از سینی کابل برای نظم کابل ها استفاده می شود. تکانه های ناشی از زمین لرزه می تواند عملکرد تجهیزات را دچار اختلال کند. کف کاذب سراوینل ضد زلزله می باشد.امکان تولید آن در اندازه های مختلف وجود دارد. این محصول مقاومت بالا در برابر وزن سنگین نقطه ای و گسترده را دارد. پایه های کف کاذب سراوینل به راحتی رگلاژ می شوند و قابلیت تنظیم ارتفاع مناسب محیط را دارند. شرکت نوآوران کیان ارتباط پایدار با در نظر گرفتن استاندارد های بین المللی اقدام به طراحی و تولید کف کاذب اتاق MCC کرده است.

نصب کف کاذب در صنعت فولاد

اگر شما هم نگران قدرت الکتریسته ساکن در اتاق MCC هستید سری به محصول شگفت انگیز کف کاذب آنتی استاتیک تولیدی ما بزنید:

کف کاذب آنتی استاتیک

کار اتاق MCC:

تمامی پروژه های انجام شده در شرکت ها وابسته به برق یا الکتریسته می باشد. با گذشت زمان کنترل موتورهای الکتریکی تنها به صورت دستی انجام نمی شود. مراکز کنترل موتور مهمترین اجزا در بخش های های سوییچینگ و ایستگاه پست مدرن می باشد. اتاق MCC یا اتاق کنترل موتور، مکان تخصص یافته ای است که در مراکز تجاری و صنعتی وجود دارد. موتور های الکتریکی زیادی تحت کنترل اتاق هستند. این مرکز به مجموعه ای از موتور و تجهیزات متصل است تا در صنعت مورد استفاده قرار بگیرند. استاندارد سازی اتاق MCC از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. چرا که این تجهیزات برای بقای سازمان بسیار اهمیت دارد.

الکتریسته در اتاق MCC :

روزانه به علت برق گرفتگی جان انسانهای بی گناهی گرفته می شود. در مراکز کنترل موتور یا MCC  الکتریسته حرف اول را می زند. کارکنان و اپراتور ها در این محیط با قاتلی به نام الکتریسیته روبرو هستند. عدم تعادل بارهای الکتریکی روی سطح ماده باعث ایجاد الکتریسته ساکن می شود. در صورتی که این بارها  تخلیه نشوند انفجار در اتاق MCC رخ می دهد. الکتریسته ساکن در مواقعی باعث خرابی تجهیزات و عملکرد نا خواسته سیستم های کنترل می شود. که خسارت سنگینی بر مراکز تحمیل می کند.

راه حل دفع الکتریسیته در اتاق MCC:

استفاده از کف سازی مناسب راهکاری برای این مسئله است. کف کاذب سراوینل با مشخصه آنتی استاتیک بهترین انتخاب برای اتاق MCC می باشد. این محصول عایق و نارسانا بوده و ایمنی اتاق کنترل موتور را بالا می برد. کف کاذب سراوینل مقاومت بالایی در برابر تردد افراد دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله مربوط به کف کاذب را مطالعه کنید.

ویژگی اتاق MCC:

اتاق MCC از چندین تابلو برق تشکیل شده  که دارای تعدادی کشو می باشد. هر کشو از مدار قدرت و فرمان به منظور کنترل یک موتور ساخته شده است. به هر کشو فیدر گفته می شود، در صورت ایجاد مشکل می توان کشو را عوض کرد و جایگزینی برای آن قرار داد. هر تابلو از کلید تغذیه، باس بار، ترمینال های خروجی، کشو های زیر شاخه تشکیل می شود. این تابلو ها در صنایع مختلف مانند: نفت، پتروشیمی، فولاد و… کاربرد دارد. تابلو برق برای حفاظت از موتور های الکتریکی در برابر اتصال کوتاه،جابجایی فاز یا تثبیت نشدن ولتاژ در موتور خانه قرار می گیرد. سیگنال توسط کنترل پنل ارسال و باعث راه اندازی موتور می شود. نحوه عملکرد موتور در صفحه کنترل قرار گرفته شده است. در صورتی که موتور به صورت منظم کنترل و محافظت شود به طور یکنواخت به فعالیت خود ادامه می دهد. اتاق MCC از چندین کابینت فلزی عمودی تشکیل شده و کنترل کننده های بزرگ و کوچک درون آنها قرار دارد.

مشکلات و معایب مراکز کنترل موتور سنتی:

  • حجم انبوهی از کابل های ارتباطی و عدم عیب یابی
  • مشکلات زیاد جهت نصب با توجه به حجم کابلها
  • عدم امکان گسترش سیستم
  • وجود قطعات یدکی زیاد
  • بروز حوادث و افزایش نقاط  آسیب پذیر
  • جهت اجرای دستورات کنترلی (DCS) به .کابینه نیاز است
  • کارکرد ضعیف نسبت به سیستم هوشمند
  • دشواری در تعمیر و نگهداری تجهیزات

خصوصیات مرکز کنترل موتور هوشمند:

  • عیب یابی سریع
  • عدم تداخل خطوط
  • کاهش تعداد خطوط
  • نصب آسان
  • امکان انتقال دستورات کنترلی بدون نیاز به کابینه
  • خطوط انتقالی قادر به کنترل حداکثر 100 مدار موتور هستند
  • مدیریت اطلاعات تجهیزات
  • تعمیر و نگهداری راحت
  • انعطاف پذیری سیستم
  • گسترش سیستم
  • اشغال سرمایه پایین
  • نیاز کمتر به قطعات یدکی

کنترل کننده چیست؟

در اتاق MCC کنتاکتور یا همان کنترل کننده  حالت جامد، رله های اضافه بار برای محافظت از موتور، فیوز یا قطع کننده مدار برای عدم اتصال کوتاه، کلید قطع کننده برای جدا کردن مدار موتور تشکیل شده است.

اجزای تشکیل دهنده اتاق MCC:

  • چراغ نشانگر
  • دکمه فشار
  • درایو فرکانس متغیر
  • تجهیزات اندازه گیری
  • کنترل کننده های برنامه ریزی

ابعاد اتاق MCC چقدر باشد؟

با بررسی استاندارد های بین المللی شما به اندازه مشخص برای ابعاد اتاق MCC نمی رسید. زیرا اندازه ی این اتاق با توجه به فعالیت های صنایع مختلف متفاوت می باشد. در تعیین ابعاد اتاق چشم انداز ده ساله را در نظر بگیرید. ابعادی برای اتاق در نظر بگیرید که در آینده با کمبود فضا مواجه نشوید. با گسترش صنایع و افزایش تعداد موتور ها شرایط برای کنترل آنها باید فراهم شود.

استاندارد اتاق MCC:

در مواقعی ممکن است  تجهیزات را ه های  خروجی اضطراری اول را مسدود کنند باید خروجی دیگری در نظر بگیرید. سیستم تهویه هوای مناسب برای تهویه مطبوع در نظر گرفته شود. برای عایق سازی اتاق MCC می توانید از کف کاذب و سقف کاذب مناسب استفاده کنید. تابلو هارا طوری در اتاق قرار دهید تا امکان دسترسی به پشت آنها فراهم باشد. سیستم اعلام و اطفا حریق برای تشخیص و کنترل حریق در نظر گرفته شود.

سیستم  اعلام واطفاء در اتاق کنترل موتور:

ایجاد جرقه ای کوچک در تابلو برق برای حریق  گسترده کافی است. 35% آتش سوزی ها  ناشی از اتصالات الکتریکی است. سیستم اعلام و اطفاء حریق قبل از بروز آتش سوزی، آنرا شناسایی و سرکوب و از خسارت جانی و مالی جلوگیری می کند. سیستم اعلام و اطفاء حریق در انواع مختلف آیروسل، FM200 و… تولید می شود. از عواملی که در اتاق MCC باعث ایجاد آتش سوزی می شود می توان به  اکسیژن،سوخت، حرارت و واکنش های سوختن به صورت زنجیره ای اشاره کرد. تنها مهار یکی از این عوامل کافی است تا از وقوع آتش سوزی جلوگیری شود. سیستم اعلام و اطفاء حریق با استفاده از تجهیزات موجود چرخه حریق را با عملکرد خود قطع می کند.

دما و رطوبت اتاق MCC:

دما و رطوبت از عوامل تاثیر گذار در اتاق MCC می باشد. تجاوز این دو عامل از حد طبیعی خسارت زیادی به اتاق کنترل موتور وارد می کند. دما و رطوبت با یکدیگر نسبت داشته و از هم تاثیر می پذیرند. میزان رطوبت نسبی در دمای 40 درجه سانتیگراد از 50% بیشتر نشود، اما در دمای پایین تر مشکلی وجود ندارد. دمای محیط حداکثر 40 درجه سانتیگراد و حداقل منفی 5 درجه باشد. در صورتی که رطوبت به دلیل شرایط آب و هوایی بالا رود از دستگاه رطوبت گیر استفاده کنید. به تهویه  هوا نیز توجه کنید نباید هوای محیط با گرد غبار و مواد اشتعال کننده همراه باشد.

 روشنایی اتاق کنترل موتور:

نور و روشنایی در اتاق MCC  بسیار اهمیت دارد. چراکه پارامتر های روی دستگاه باید توسط اپراتور قابل رویت باشد. از سیستم روشنایی استفاده کنید که انعکاس نور روی تجهیزات نداشته باشد. سیستم روشنایی DC وجود نور محیط را در زمان بروز مشکل تأمین می کند. سقف کاذب از گزینه های های مناسب برای این اتاق می باشد. محدودیتی برای اجرای لامپ و چراغ روشنایی روی سقف کاذب وجود ندارد.

تفاوت تابلو برق و تابلو کنترل موتور mcc:

تابلو کنترل موتور برعکس تابلو برق، تمایل به انجام فعالیت مستمر برای کنترل  کردن موتورها دارد. ولتاژ مصرفی تابلو کنترل موتور 15 کیلو ولت است، درحالی که در تابلو برق ولتاژ مصرفی حداقل تا 400 کیلو ولت می باشد.

در تابلو کنترل موتور تجهیزات گسترده ای مانند: کنترل بار، کنترل فاز، ولتاژ و کنتاکتور، کلید مینیاتوری و حرارتی وجود دارد. کنترل تجهیزات به صورت دستی از روی تابلو و اتوماتیک انجام می شود.

تابلو برق مرکز کنترل موتور mcc:

این تابلو برق چندین کشو عمودی دارد. که هرکدام دارای مدار فرمان و قدرت می باشد. در قسمت انتهایی هر کشو یک کانکتور سه فاز درسمت چپ و یکی در سمت راست وجود دارد. با قرار گرفتن کشو در سمت معین بین فیدر با خروجی فیدر به وسیله مدار ارتباط ایجاد می شود. بخش فرمانی مدار در چندین ردیف و ستون سوکت با کمک کانکتور بسته می شود. زمانی که یکی از تجهیزات کشو آسیب ببیند سیگنال خطا و یا خاموشی روی کشو فعال می گردد. و پرسنل در زمانی کوتاه کشو را از مدار یا سلول خارج می کنند. این کار باعث می شود تعمیر و نگهداری بهتر انجام شود و کشو معیوب سریعتر رفع عیب گردد. این تابلو شامل سه بخش است. در قسمت اول کلید اصلی قرار دارد که به صورت اتوماتیک یا کلید هوایی در نظر گرفته می شود. بخشی از کنترل کننده ها و نمایش دهنده ها در این قسمت وجود دارد. قسمت دوم دارای باسبار قدرت بوده و پس از کلید مادر از سلولها عبور کرده و هر سلول از آن تغذیه می کند. در آخرین بخش کشوهای تغذیه موتور قرار دارد و هر کشو دارای یک فیدر مدار می باشد.

ویژگی تابلو برق مرکز کنترل موتور MCC:

  • درجه حفاظت: از IP40 تا IP54 مطابق استاندارد IEC 529
  • فرکانس: 40 تا 60 هرتز دارد
  • جریان نامی: تا 4000 آمپر
  • جریان اتصال کوتاه در یک ثانیه را تحمل می کند( تا 100 کیلو آمپر)
  • ولتاژ نامی: 230 ولت تکفاز و 380 الی 660 ولت سه فاز متناوب و 600 ولت
  • استاندارد IEC 439
  • مرکز کنترل موتور سنتی ( CMCC)

این مدل مرکز کنترل موتور قادر به شناسایی و آغاز و پایان حرکات ساده موتور می باشند. در این مراکز تعمیر و نگهداری سیستم ها صورت می گیرد و درصد بالایی از اطمینان و عملکرد صحیح وجود دارد. در صنایعی مانند:نساجی، تولید مواد غذایی، کاغذ سازی، مصالح ساختمانی و….. از این نوع مرکز کنترل موتور بسیار استفاده می کنند. شرکت نوآوران کیان ارتباط پایدار آماده مشاوره جهت استاندارد سازی کف کاذب اتاق MCC و اتاق برق و..می باشد.

با لبخند پاسخگوی شما هستیم.