استاندارد TIA-942 اتاق سرور به زبان ساده:Standard TIA-942 server room in plain language:در این استاندارد در مورد هر دو نوع کابل مسی و فیبر نوری دستورالعمل مخصوص ارائه داده شده است. طبق دستورالعمل این استاندارد نام گذاری قطعات و تجهیزات در مراکز داده باعث ایجاد نظم می شود. باید اطمینان داشته باشید که تمام تجهیزات بدون خرابی و آسیبی در حال کار می باشند. در استاندارد TIA 942 اتاق سرور قابلیت توسعه پذیری و مقیاس پذیری برای مدت طولانی مدت در اتاق سرور در نظر گرفته شده است. می توان هدف استاندارد TIA 942 اتاق سرور را مشخص نمودن نیازمندی های لازم برای طراحی یک دیتاسنتر و مرکز داده است.
استاندارد TIA -942 شامل مجموعه ای از الزامات و نکات مهم در مورد طراحي و نصب مراكزداده می باشد. تمامی نکته
های مهم و اصولی که در یک مرکز داده مورد نیاز است و حتما باید رعایت شود را در نظر می گیرد.
TIA-942 چیست؟
لازم است بدانید که در سال 1383 (2005 میلادی)، TIA استاندارد زیرساخت ارتباطات مراکز داده را تحت سند و مدرک معتبر
به عنوان TIA-942 به تصویب و ثبت رسانید. در حال حاضر نیز این استاندارد به عنوان اولین، مهمترین و معتبرترین استانداردها
شناخته میشود. این استاندارد به طور کامل، جامع و تخصصی، به مباحث فنی و زیرساختی مراکز داده پرداخته است.
جهت طراحی اتاق سرور، استاندارد سازی و اجرای مراکز داده خود می توانید با کارشناسان شرکت نوآوران کیان ارتباط پایدار تماس حاصل فرمائید.با لبخند پاسخگوی شما هستیم…
زير ساخت مرکز داده
بخش زيرساخت مرکز داده شامل قسمت هاي زير ميباشد :
سازه، معماري، ابنيه و فضاسازي
سيستم توزيع برق
سيستم برق بدون وقفه
سيستم ارتينگ
سيستم خنک کننده
سيستم پسيوشبکه سيستم اعلام و اطفاء حريق
سيستم مانيتورينگ
سيستم کنترل تردد و دوربينها
سيستم حفاظت الکترومغناطيس
مرکز عمليات شبکه
سازه،معماري، ابنيه و فضاسازي
فضاهاي مورد نياز مرکزداده شامل موارد زیر است:
Server Room
NOC Room
Electrical Room
Test Room
UPS Room
Tape Room
Fire Room
File Keeping Room
فضاها و راهرو هاي ورودي
استاندارد ۹۴۲-TIA اتاق سرور ابتدا در سال ۲۰۰۵ توسط انجمن صنعت ارتباطات کشور امریکا ارائه گردید و نهایتا در ۱۵اکتبر ۲۰۱۵ کمیته تجدید نظر این انجمن آخرین تغییرات این استاندارد را اعمال و منتشر نمود.
استاندارد ارائه شده با آخرین تغییرات TIA-942 به موارد ذیل می پردازد:
Network architecture
Electrical design
File storage, backup and archiving
System redundancy
Network access control and security
Database management
Web hosting
Application hosting
Content distribution
Environmental control
Protection against physical hazards (fire, flood, windstorm)
Power management
معماری شبکه
طراحی برق
ذخیره سازی فایل، تهیه پشتیبان و آرشیو
افزونگی سیستم
کنترل دسترسی به شبکه و امنیت
مدیریت پایگاه داده
میزبانی وب
مدیریت نرم افزارها
توزیع محتوا
کنترل محیط زیست
محافظت در برابر خطرات فیزیکی (آتش سوزی، سیل، گردباد)
مدیریت قدرت)
هربار که یک مشتری با شرکت نوآوران کیان ارتباط پایدار تماس میگیرد این سوال مطرح میشود که :شرایط جغرافیایی محل اتاق سرور مورد نظر شما چگونه است؟
موقعیت جغرافیایی مواردی مانند عوامل طبیعی خطرآفرین را مورد بررسی قرار میدهد .
این عوامل عبارتند از : رودخانه ها ،آبراه ها یا رودخانه های فصلی ، کانال ها ،قنات ها ،سدها ،دشت های سیلابی ،نزدیکی به محل آتش فشان.
به عنوان مثال احداث دیتاسنتر در شهری که سد در نزدیکی آن وجود دارد ،امکان شکستن و سر ریز شدن سد به دلیل بارش فراوان و … بوجود آمدن سیل را افزایش می دهد.
در چنین محیط هایی می بایست اتاق سرور باید حداقل ۳ متر از سطح سیل بالاتر ساخته شود.
آیا موقعیت جغرافیایی بر دما و رطوبت اتاق سرور تاثیر می گذارد ؟
دمای بالا عمر تجهیزات را کاهش داده و هزینه های تهویه و نگهداری و همچنین هزینه های احداث و ساخت یک اتاق-سرور را افزایش می دهد.
البته هوای بسیار سرد و رطوبت بیش از اندازه یا کمتر از مقدار لازم باشد باعث بروز مشکلات در تجهیزات می گردد .
به عنوان مثال رطوبت کمتر از ۳۰ درصد باعث تخلیه الکترواستاتیکی و رطوبت بیشتر از ۶۰ درصد باعث خرابی مدارهای الکتریکی سرورها و تجهیزات می گردد.
کمترین دما ۱۸ درجه سانتیگراد ،بالاترین دما ۲۷ درجه سانتیگراد.
کمترین میزان رطوبت ۳۰ درصد ،بالاترین میزان رطوبت ۶۰ درصد.
فاصله مراکز داده تا فرودگاه : استاندارد BICSI این فاصله را کمتر از ۱ کیلومتر اعلام کرده است و در استاندارد TIA-942 اتاق سرور فاصله مرکز داده تا فرودگاه را از ۸ تا ۴۸ کیلومتر در نظر گرفته است.
باید در نظر داشت با توجه به حوادث احتمال وقوع حادثه سقوط هواپیما در مسیرهای هوایی منتهی به فرودگاه باید خطرات این موضوع را مورد بررسی قرار داد به عنوان مثال حادثه ی سقوط هواپیما در شهرک توحید تهران (شهرک توحید تهران حدود ۳ کیلومتر با فرودگاه فاصله دارد ).
فاصله مرکز داده تا راه آهن : در استاندارد BICSI این فاصله تا راه آهن کمتر از ۱کیلومتر در نظر گرفته شده است ولی در استاندارد TIA-942 اتاق سرور این فاصله بین ۱ تا ۶ کیلومتر لحاظ شده است.
خارج شدن قطار از ریل و انفجار دلایلی است که میتواند بر اهمیت این موضوع دلالت کند . به عنولن مثال انفجار قطار باربری نیشابور در بهمن ۱۳۸۲ اهمیت حفظ این فاصله را تشریح میکند.
محاسبه مساحت و ابعاد دیتاسنتر
انتخاب محل دیتاسنتر به نکات زیادی وابسته می باشد.
با توجه به اینکه اتاق سرور محل قرار گرفتن سرورها – رکها و دستگاههایی مثل ژنراتور و تجهیزات برق اضطراری و … می باشد باید فضا را به گونه ای انتخاب کرد که صحولت کاربری را فراهم آورد.
از سوی دیگر اگر فضا بیش از مقدار نیاز در نظر گرفته شود هزینههایی مثل تجهیزات موردنیاز برای تهویه و فضاسازی و… تحمیل می گردد.
اگر فضا کمتر از مقدار موردنیاز باشد قطعا هزینه های تغییر و توسعه در آینده ای نزدیک تحمیل خواهد شد و قطعا هزینه های تغییر و توسعه بسیار بالا می باشد.
اجرای یک مرکز داده مجموعه ای از تخصص های فنی و مهندسی است که کمتر گروهی قادر به اجرای درست و اصولی چنین مراکزی است.
تجربه های فراوان کارشناسان شرکت نوآوران کیان ارتباط پایدار که طی سال های گذشته در راستای ارائهی استاندارد های بینالمللی مراکز داده و مراکز کنترل بدست آماده است علاوه بر کیفیت بالای خدمات و سرویس های مورد نظر مسیر مشخص و تجربه شده را پیش روی مشتریان خود قرار داده است تا در کمترین زمان و با هزینهایی مناسب اعمال استاندارد های مورد نیاز را برعهده بگیرد.
همکاران و کارفرمایان محترمی که پروژه های استاندارد سازی مراکز کنترل و داده خود را به ما واگذار نمودهاند گواهی محکم براین ادعا هستند که علاوه بر کیفیت و قیمت مناسب طراحی قدرتمندی جهت پروژه های خود دریافت نمودهاند.
جهت طراحی و اجرای مراکز داده خود می توانید با کارشناسان شرکت نوآوران کیان ارتباط پایدار تماس حاصل فرمایید،با لبخند پاسخگوی شما خواهیم بود. مشاوره حرفهای و کاملا رایگان را تجربه کنید..09900190083 نوآوران کیان یک برند با تجربه و با کیفیت.
ثبت ديدگاه