کف کاذب آزمایشگاه
کف کاذب آزمایشگاه (raised Laboratory floor) یک محصول اختصاصی می باشد. که مطابق با نیاز های محیط های آزمایشگاهی مختلف طراحی و تولید می گردد. کف کاذب یک روش حرفه ای برای پوشش دادن کف آزمایشگاه محسوب می شود. اگر در حال راه اندازی و تجهیز کردن آزمایشگاه هستید، 2 دقیقه از زمان خود را برای مطالعه این مطلب در نظر بگیرید.
ویژگی های کف کاذب آزمایشگاه
در یک آزمایشگاه مواد و ترکیبات مختلف شیمیایی وجود دارد. پس حساسیت و ایمنی مطرح خواهد بود. یک سیستم کف کاذب در این مراکز باید: مقاوم در برابر مواد شیمایی، مقاوم در برابر رطوبت، مقاوم در برابر حرکت صندلی های چرخ دار، ضد خط و خش و آنتی استاتیک، قابلیت آسان نظافت و عدم چرک پذیری، استحکام و مقاومت بالا، ساختار زیر سازی پایدار.
جای نگرانی نیست!
خوشبختانه ما قبلا به این کف کاذب خاص فکر و آن را بصورت اختصاصی طراحی و هزاران متر مربع از این محصول را تولید و نصب کرده ایم. تنها یک مدل کف کاذب برای این مراکز مناسب است و آن هم کف کاذب سراوینل می باشد.
کف کاذب چه کمکی به آزمایشگاه شما می کند؟
کف کاذب علاوه بر مقاومت در برابر عوامل مخرب موجود در محیط آزمایشگاه ، فضای کار آمدی را جهت عبور تاسیسات فراهم می کند. سیستم کف قابلیت جابجایی و آسان کردن عملیات سرویس و نگهداری و همچنین ایجاد تغییرات و توسعه های آینده را پاسخ دهد. کف کاذب سراوینل مدل F77 تمام ویژگیهای یک کف کاذب مورد نیاز در این مراکز را پاسخ داده است. علاوه بر امکانات مطرح شده با بکار گیری سیستم شما می توانید تفاوت سطح های مختلفی را بنابر نیاز خود ایجاد کنید. وقتی تفاوت سطح در آزمایشگاه ایجاد کنید می توانید کنترل ایمن تر و مسلط بر عملیات و مراحل آزمایش ایجاد کرد. کف کاذب امکان ایجاد ارتفاع از پنج سانتی متر تا یک متر و بیست را به صورت متداول داراست و امکان ایجاد در ارتفاع های بالاتر نیز با طراحی اختصاصی قابل تولید و ارائه می باشد.
جهت آشنایی با محصولات کف کاذب ضد رطوبت مقاله تخصصی زیر را مطالعه فرمایید:
استانداردهای طراحی آزمایشگاه
همیشه مراکز بهداشتی و درمانی به دلیل اینکه نقش بسزایی در سلامت افراد دارد از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده اند. طراحی این مراکز باید طبق اصول و استاندارد ها صورت گیرد. جهت استاندارد سازی فضای آزمایشگاه به موارد زیر باید توجه نمود.
تعیین محل تأسيس آزمايشگاه
گام اول انتخاب بهترین مکان برای ساخت آزمایشگاه می باشد. این مراکز باید دور از مناطق مسکونی یا با رضایت از ساکنان منطقه انتخاب شودمثلا در محل های پر تردد که سرو و صدای زیاد در آن وجود دارد نباشد. مکان هایی که کارگاه های تراشکاری، آهنگری و یا موتور خانه قرار دارد مناسب برای تاسیس آزمایشگاه نیست. اصولا باید آزمایشگاه ها را در طبقه همکف
در نظر گرفت تا دسترسی افراد بیمار و ناتوان سخت نباشد. اگر طبقات بالا را برای تاسیس انتخاب می کنید باید آسانسور و سطوح شیبدار برای دسترسی آسان در نظر گرفته شود. مناسب ترین مکان برای آزمافاصله داشته باشد. محل آزمایشگاه های اورژانس و آزمایشگاه های شیفت شب و عصر باید در قسمتی قرار گیرد که ارسال نمونه و مراجعه آسان باشد.
مساحت و فضای آزمايشگاه:
برای تعیین ابعاد فضای آزمایشگاهی باید به موارد زیر توجه کرد:
- حجم کاری مرکز
- تعداد مراجعین
- میزان تختهای موجود
- تنوع آزمایشات
- مقدار تجهیزات
- نیرو ها و افراد حاضر در محل
- سیستم های اتوماسیون
به طور تقریبی در حال حاضر ابعاد حد اقل 100 متر مربع برای آزمایشگاه بالینی و 120 متر مربع برای بخش های آسیب شناسی و تشریحی در نظر گرفته می شود. اما به طور کلی فضای انتخاب شده برای تاسیس این مراکز باید به اندازه ای باشد که بر عملکرد و کیفیت کار و ایمنی افراد تاثیر منفی نگذارد و با گذشت زمان قابل ارتقا باشد.
شرايط فيزيکی و تاسيسات ساختمان:
سقف آزمایشگاه حداقل باید 240 سانتیمتر در نظر گرفته شود. به دلیل وجود سیستم های روشنایی و تجهیزات و کابلهای و تعداد زیادی لامپ در محیط آزمایشگاه باید به صورت اصولی آنها را سازماندهی کردبه طوری که دسترسی به این تجهیزات آسان باشد. استفاده از سیستم سقف کاذب برای این مکان ها بسیار مناسب می باشد.
کف آزمايشگاه
نوع و جنس کف آزمایشگاه به دلیل تردد و حساسیت محل باید بسیار استاندارد و با دقت انتخاب شود. باید در نظر داشته باشید کف این مراکز قابل شستشو باشد و حتما آب روی سطح به راحتی خارج شود. امروزه با پیشرفت تکنولوژی کف کاذب مناسب برای آزمایشگاها طراحی و در حال تولید می باشد. کف کاذب در انواع متنوعی شامل: سراوینل، سرامیک، سنک، شیشه و… موجود می باشد. کف کاذب سراوینل با ویژگی آنتی استاتیک بودن و قابل شستشو با مواد شوینده اسیدی می باشد. این محصول ضد رطوبت است و قابل نصب در تمامی شرایط آب و هوایی را دارد. قابلیت تحمل فشار های نقطه ای و گسترده را داشته و به راحتی قابل نصب و جابجایی می باشد. دیوار های آزمایشگاه بهتر است حداقل تا 5 متر قابلیت شستشو داشته باشند.
درب آزمایشگاه
به طور اصولی باید عرض درب آزمایشگاه به اندازه ای باشد که تمام تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی به راحتی قابل جابجایی باشند. درب باید قابل شیستشو باشند و فرسوده و خراب نباشند.
برق آزمایشگاه
در قسمت ورودی مراکز باید تابلوی برق قرار داده و به ترانس تنظیم کننده مجهز باشد یا اینکه برای برای تجهیزات ترانس مجزا استفاده شود. وجود سیستم برق پشتیبان برای مواقعی که برق شهری قطع می شود ضرور است. با استفاده از UPS مناسب در ابتداي ورودی کابل برق به محل يا به صورت مجزا برای تجهيزات مناسب می باشد. سيستم روشنايي بايد نورکافی و يکنواخت برای بخشهای مختلف داشته باشد. میزان روشنائي در فضاي آزمايشگاه بستگی به موارد زیر دارد.: میزان فعالیت ها، رنگ دیوارها، سقف و سطوح کاری، میزان فاصله چراغ ها و محل قرار گرفتن پایه چراغ ها از لامپ فلورسنت با دما و رنگ مختلف در محل های سر پوشیده استفاده شود. و در هر 6 متر مربع دو لامپ قرار می گیرد. این لامپ ها باید به صورت عمود نصب شوند برای اینکه نور یکنواخت و بدون سایه در محیط داشته باشید. نصب لامپ به صورت موازی با سطح کار به وسیله کابینتها و اشخاص سایه ایجاد می کنند. در صورتی که هيچ کابينتي در بالاي فضاي كاري قرار نداشته باشد لامپ ها را می توان موازي و بالاي قسمت سطح كاري قرار داد. باید برق اضطراری برای راهرو ها، مسیر عبور بیماران و پذیرش، در بخش هاي بانك خون، محل تجهيزات ثابت بخش ها و سردخانه يا يخچال هاي آزمايشگاه در نظر گرفته شود.
نکات مهم استاندارد سازی و طراحی آزمایشگاه
- لوله کشي براي آب گرم و سرد
- گرمايش و سرمايش
- سرويس های بهداشتی زنان و مردان
- فاضلاب بخشهای ميکروب شناسی و هورمون شناسی
- سيستم تهويه هوا
- پنجره های آزمايشگاه
- رطوبت در آزمايشگاه
جهت کسب اطلاعات بیشتر و برآورد های فنی و مالی و یا دریافت مشاوره اختصاصی می توانید با همکاران ما در شرکت نوآوران کیان ارتباط پایدار در ارتباط باشید. با لبخند پاسخگوی شما هستیم….
ثبت ديدگاه